menu
e-boekhouden

9 Alternatieven voor Groupon

Al eerder schreven we over hoe je Groupon kan inzetten voor de promotie van jouw bedrijf. Groupon is echter niet de enige ‘daily deal’ site op het internet, het Amerikaanse zakenblad Forbes schreef al dat er wereldwijd meer dan 700 Groupon klonen te vinden zijn. Een aantal daarvan zijn er ook in Nederland actief, het bereik van deze sites is lager dan dat van Groupon, maar voor een klein bedrijf is dit misschien wel fijn gezien de gigantische interesse die een deal op Groupon kan geven. Het overzicht:

Update: het aantal ‘deal’ websites is de laatste maanden/jaren geëxplodeerd, graag verwijzen we je door naar dailyoffers.nl waar alle dealsites op een rij staan.

Groupdeal

groupdeal

De grootste concurrent van Groupon in Nederland is waarschijnlijk groupdeal.nl. De Telegraaf Media Groep heeft een belang van 40%, hierdoor hebben ze een goed online platform om naamsbekendheid op te bouwen.

Sweetdeal

sweetdeal.nl_

Sweetdeal.nl is de Groupon kloon van uitgeverij Wegener.

Marktplaats Aanbieding

marktplaats-aanbieding
Eigenlijk bestond de Marktplaats deal site al wat langer onder de naam ‘Slimme Deals’, een copy van koritingsite iBood, maar is nu meer bekend onder de naam Marktplaats Aanbieding.

Tjebber

tjebber

Tjebber is een kortingsite die zich richt op bedrijven. Denk bijvoorbeeld aan flinke korting op een bedrijfsuitje.

Goldendeals

golden-deals
De nieuwste site om toe te voegen is Goldendeals.nl

Toekomst

De volgende ‘deal’ bedrijven zijn nog niet actief in Nederland, maar te verwachten is dat ze dat op korte termijn wel zullen zijn. Google heeft hard geprobeerd om Groupon over te nemen (een bod van $6 miljard werd afgewezen) en gaat het nu zelf proberen met Google Offers. Ook Facebook blijft natuurlijk niet achter en is al in veel landen actief met Facebook Deals, waarschijnlijk ook snel beschikbaar in Nederland. LivingSocial is in Amerika een van de grootste concurrenten van Groupon en probeert momenteel in Europa ook voet aan de grond te krijgen, er kwam al in het nieuws dat ze bezig zijn in Nederland personeel te vinden. Ook de prijsvergelijk website Kelkoo heeft zijn eigen ‘deal’ site’ met de naam Kelkoo select

Reacties