menu
e-boekhouden

Boekhoudprogramma voor starters

Als je net bij de KvK bent geweest om je eenmanszaak op te richten, wil je snel aan de slag met geld verdienen. Meestal gaan die eerste weken de kosten voor de baten uit.  Op administratieve lasten zit je dan niet te wachten. Als dan de eerste facturen gemaakt worden, hoe regel je dat dan? Wij gingen op zoek naar het beste boekhoudprogramma voor starters.

Boekhoudprogramma voor starters
Veel startende ondernemers zoeken in het begin hun heil in software als Excel of Google Docs. Daarmee kun je een boekhouding regelen, maar slim is dat meestal niet. Het nadeel is dat – tenzij je echt een Excel-koning bent – er weinig geautomatiseerd wordt. Daarnaast rekent het geen fiscale voordelen uit en als het mis gaat kun je aardig met de Belastingdienst in de problemen komen.

Daarom stappen de meeste ondernemers vroeg of laat over naar boekhoudsoftware. In veel gevallen is dit een pakket dat een boekhouder heeft aangeraden en gelijk wat geavanceerder is. Toch is een boekhouder bij het begin lang niet altijd verplicht. De eerste tientallen facturen kun je prima zelf invoeren in een boekhoudprogramma dat ook voor starters geschikt is.

Geen onmogelijke zoektocht

boekhoudprogrammaNatuurlijk lijkt het zoeken naar het allerbeste boekhoudprogramma voor starters in beginsel een onmogelijke taak. Geen enkel bedrijf is immers hetzelfde, waardoor het ook niet valt uit te leggen wat het beste boekhoudprogramma voor nieuwe ondernemers is. Een beginnende webwinkelier die via Amazon zijn spullen ook in Duitsland verkoopt en met inkoopkosten en douaneheffingen te maken krijgt, heeft een andere boekhouding dan een freelancer die twijfelt of hij zijn urencriterium wel haalt.

Toch zijn er in beide gevallen zeker overeenkomsten te vinden. Om te beginnen willen starters dat een boekhoudprogramma in het begin niet te duur is. De meesten zijn het er wel over eens dat een boekhoudpakket als Exact Online superhandige functies biedt, maar als je elk dubbeltje nog om moet draaien kun je er ook voor kiezen om te beginnen met software dat nog niet eens de helft kost. Daarnaast willen starters niet lastiggevallen worden met de vaktaal van boekhouders. Verder zijn er veel fiscale voordelen voor eenmanszaak-ondernemers die het urencriterium halen. Zeker als daar twijfel over is, of als de ondernemer zijn uren kan declareren, is urenregistratie meestal wel een vereiste.

Last but not least willen starters geen ouderwetse boekhoudprogramma’s. Op een lokaal Windowsprogramma zitten de meesten niet meer te wachten. Online boekhouden is tegenwoordig een vereiste. Een boekhoudprogramma moet werken in de cloud en het liefst ook bepaalde functies en inzichten bieden via een app op de smartphone. Met deze verwachtingen in gedachten kunnen wij de volgende boekhoudprogramma’s voor starters aanraden.

Boekhoudprogramma voor starters

e-Boekhouden.nl - Starter / ZZP | 15 maanden gratis! (Best getest)

Actie: 15 maanden geheel gratis en vrijblijvend! Een compleet én eenvoudig online boekhoudpakket voor ondernemers. Geen boekhoudkennis vereist. Maak nu uw gratis startersaccount aan en profiteer!
Bekijk de website

MoneyMonk - Speciaal voor de Startende ZZP'er: 50% korting!

Eénvoudig Online Boekhouden speciaal voor Startende Ondernemers. Als Starter ontvang je 50% korting, Gratis Opstartservice en uitstekende Support! Alles voor een vliegende Start als Ondernemer. Probeer MoneyMonk 30 dagen gratis!
Bekijk de website

DigiBTW - Boekhouden voor Starters. Probeer Nu Gratis!

Ideaal voor de startende ondernemer. Laagdrempelig beginnen met je eigen boekhouding. Alles online, binnen 2 minuten de eerste factuur en altijd mobiel. Compleet voor maar 10 euro per maand of 100 euro per jaar. Probeer gratis.
Bekijk de website