Combined Shape menu

Gratis facturatie software

Als (startende) ondernemer heb je misschien nog niet voldoende financiële middelen om betaalde facturatie software aan te schaffen. Gelukkig zijn er ook gratis alternatieven te vinden. Bedenk wel van te voren dat facturatie software geen volledig boekhoudprogramma is, daar komt een stuk meer bij kijken dan alleen facturen versturen (grootboek, winst-verlies rekening, etc). 

Let op dat voor facturen de administratieve bewaarplicht geldt, wat inhoud dat je de facturen minimaal 7 jaar moet bewaren. Het is dus verstandig om de facturen ook op een andere plaats te bewaren, bijvoorbeeld in uitgeprinte vorm of een backup (dit geldt overigens ook voor facturen gemaakt met betaalde software).

Moneybird

moneybird

De populairste facturatie software in Nederland is waarschijnlijk Moneybird, en niet zonder reden! Moneybird is overzichtelijk, simpel, maar toch kun je er eigenlijk de volledige adminstratie mee regelen. Facturen, bonnetjes inboeken, offertes, btw overzichten, iDeal of Paypal op je factuur en een iPhone app, alles is aanwezig. De gratis versie is meer een ‘probeer versie’, aangezien je hiermee maximaal 3 facturen per maand kan versturen. Maar als je nog weinig facturen uitschrijft, is de gratis versie wel een goed begin.

Factuur Simpel

Dit is één van de snelst groeiende online facturatie software oplossingen in Nederland en België. De naam zegt het al: Factuur Simpel onderscheidt zich van haar concurrenten door haar software simpel te houden. Je kunt in de gratis versie van alle functionaliteiten gebruik maken en elke maand 5 gratis facturen of offertes sturen.

Internetfactureren.nl

Met internetfactureren.nl kun je onbeperkt gratis facturen maken. Het gratis pakket is meer dan genoeg voor de meeste ondernemers, ook hier kun je weer een betaalde variant afsluiten als je net iets meer mogelijkheden wilt.internetfacturen

 

Bokbiz

bokbiz

Bokbiz is een gratis boekhoudpakket, waar je uiteraard ook facturen mee kunt maken. Ook hier geldt er weer dat er een gratis en een betaald pakket is. Het gratis pakket is zeer uitgebreid te noemen. Je moet er wel mee kunnen leven dat je veel advertenties ziet (voor €1 p/m zie je deze niet meer) en dat de naam Bokbiz op een factuur wordt vermeld (ook €1 p/m om te verwijderen). Om het pakket uitgebreider te maken kun je modules aanschaffen.

Digitalefactuur.nl

digitalefactuur.nl heeft een gratis versie, maar deze is wel erg beperkt, je kan per maand 3 gratis facturen sturen. Wat uniek is aan digitale factuur is dat je betaalt per factuur en niet zoals de andere facturatie software een vast bedrag per maand betaald. Verstuur je weinig facturen per maand, dan is digitalefactuur.nl het bekijken waard.

Alle bovenstaande oplossingen zijn gratis te gebruiken maar als je onderneming groeit kom je wel al snel uit bij beperkingen van het gratis pakket. Twijfel je toch over betaalde facturatie software? In dat geval zijn er meer oplossingen denkbaar. Om je alvast een beeld te geven hierbij 3 alternatieven: