menu
e-boekhouden

Gratis facturatie software

Als (startende) ondernemer heb je misschien nog niet voldoende financiële middelen om betaalde facturatie software aan te schaffen. Gelukkig zijn er ook gratis alternatieven te vinden. Bedenk wel van te voren dat facturatie software geen volledig boekhoudprogramma is, daar komt een stuk meer bij kijken dan alleen facturen versturen (grootboek, winst-verlies rekening, etc). 

Gratis facturatie software
Let op dat voor facturen de administratieve bewaarplicht geldt, wat inhoud dat je de facturen minimaal 7 jaar moet bewaren. Het is dus verstandig om de facturen ook op een andere plaats te bewaren, bijvoorbeeld in uitgeprinte vorm of een backup (dit geldt overigens ook voor facturen gemaakt met betaalde software).

Moneybird

MoneybirdDe populairste facturatie software in Nederland is waarschijnlijk Moneybird. Het oogt simpel, maar toch kun je er de volledige administratie mee regelen. Facturen, bonnetjes inboeken, offertes, btw-overzichten, iDeal of Paypal op je factuur en een app zijn aanwezig. Met de gratis versie verstuur je maximaal 3 facturen per maand, prima voor als je er nog weinig uitschrijft.

Simpelfact

SimpelfactMet de gratisversie van deze factuursoftware kun je zoveel facturen maken als je wil, zonder beperkingen of restricties. Na het invoeren van een adres, logo en btw-tarief kun je met Simpelfact aan de slag. Facturen kunnen direct geprint worden, of zelfs gratis als pdf worden verstuurd. Voor eenmalig 95,59 is een betaalde versie mogelijk, met meer mogelijkheden.

fENNA

fENNAOnbeperkt facturen maken in eigen huisstijl, meerdere btw-tarieven, naar Nederlandse en buitenlandse klanten. Voor een meerprijs kun je ook boekhouden maar de facturatiesoftware van fENNA is gratis en zeer uitgebreid. Zelfs factureren in het Engels, Duits of Frans is mogelijk. Je kunt facturen maken op basis van een sjabloon, door te slepen, of door het sjabloon uit het overzicht te kiezen. Bankafschriften inlezen, herinneringen bij vervaldatum en bijlages bij facturen is hier allemaal mogelijk.

Factuur Simpel

Factuur SimpelDit is één van de snelst groeiende online facturatie software oplossingen in Nederland en België. De naam zegt het al: Factuur Simpel onderscheidt zich van haar concurrenten door haar software simpel te houden. Je kunt in de gratis versie van alle functionaliteiten gebruik maken en elke maand 5 gratis facturen of offertes sturen.

Bokbiz

BokbizBokbiz is een boekhoudpakket waar je ook facturen mee kunt maken. Het gratis pakket is zeer uitgebreid te noemen. Je moet er wel mee kunnen leven dat je veel advertenties ziet (voor €1 p/m zie je deze niet meer) en dat de naam Bokbiz op een factuur wordt vermeld (ook €1 p/m om te verwijderen). Om het pakket uitgebreider te maken kun je modules aanschaffen.

Digitalefactuur.nl

Digitale Factuurdigitalefactuur.nl heeft een gratis versie, maar deze is wel erg beperkt, je kan per maand 3 gratis facturen sturen. Wat uniek is aan digitale factuur is dat je betaalt per factuur en niet zoals de andere facturatie software een vast bedrag per maand betaald. Verstuur je weinig facturen per maand, dan is digitalefactuur.nl het bekijken waard.

Betaalde facturatie software

Alle bovenstaande oplossingen zijn gratis te gebruiken maar als je onderneming groeit kom je wel al snel uit bij beperkingen van het gratis pakket. Twijfel je toch over betaalde facturatie software? In dat geval zijn er meer oplossingen denkbaar. Om je alvast een beeld te geven hierbij 3 alternatieven:

e-Boekhouden.nl - Factureren - 15 maanden Gratis (Meest gekozen)

Gratis voor alle starters: Maak, beheer én verstuur uw facturen met e-Boekhouden.nl. Factureer online in eigen huisstijl, waardoor uw uitstraling en identiteit behouden blijft. Klanten kunnen uw factuur direct betalen via iDeal.
Bekijk de website

Teamleader

Teamleader is jouw workflow in één online tool: je kan je klanten beheren, leads opvolgen, projecten plannen en eenvoudig facturen sturen. Bespaar jezelf tijd en geld, Teamleader integreert met al jouw favoriete tools.
Bekijk de website

SnelStart

SnelStart maakt boekhouden en factureren makkelijk! Voor elke administratieve vraag hebben wij een slimme oplossing. Eenvoudig zelf uw boekhouding doen, bonnetjes inscannen, online factureren. Onze software groeit mee met uw bedrijf! Alles in de administratie kunt u doen met SnelStart. Al 63.000 slimme ondernemers gingen u voor.
Bekijk de website