menu
e-boekhouden

Gratis Geld-boek voor ondernemers

Op de Dag van de Zelfstandige heeft het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting) een interessant boek uitgebracht, een vernieuwde versie van het geldboek voor ondernemers. Het boek is gratis te downloaden in pdf-formaat op de website van Nibud.

Het gratis boek is een gezamenlijke uitgave van het Nibud, de Kamer van Koophandel, Schuldhulpverleningsbureau voor ondernemers Zuidweg & Partners en het ministerie van Economische Zaken. Een vernieuwing van het boek was juist nu nodig omdat er door de recessie steeds meer startende ondernemers komen. Deze krijgen te maken met een totaal verschillende financiële situatie in vergelijking met de tijd dat ze voor een baas werkten.

Ondernemers krijgen te maken met wisselende inkomsten en bouwen geen vakantiegeld, pensioen of recht op werknemersverzekeringen op. Om nieuwe ondernemers (of ondernemers die nog niet goed op de hoogte zijn) een handje te helpen is er het geldboek. Hierin wordt in duidelijke taal uitgelegd wat er verandert en wat de verplichtingen zijn met betrekking tot belastingen, verzekeringen en administratie.

Het geldboek richt zich vooral op de privé geldzaken van ondernemers. Volgens schuldhulpverleningsbureau Zuidweg & Partners is de scheiding tussen privé en zakelijk geld een van de moeilijkste aspecten van het ondernemerschap, en raken veel ondernemers hierdoor in de problemen. ‘Ondernemers die failliet gaan hebben vaak een gebrek aan financieel inzicht en geen controle over hun inkomsten en uitgaven. Door verkeerde prioriteiten te stellen, komen ze zowel zakelijk als privé in de financiële problemen’

bron: Nibud

Reacties