menu

Inschrijven Kamer van Koophandel

Inschrijven bij de kamer van koophandel (kvk) is verplicht wanneer je start met een eenmanszaak. Het inschrijven kan snel geregeld worden: bedenk een naam voor het bedrijf, vul het formulier “inschrijven eenmanszaak“ in en lever deze in bij de kvk bij jou in de regio. Neem een identiteitsbewijs mee en je inschrijving zal bekeken worden door een van de adviseurs. Als alle gegevens kloppen en de naam van je nieuwe bedrijf is uniek, dan ben je 5 minuten later de eigenaar van een eenmanszaak. De kosten zijn niet in elke regio gelijk, maar liggen ongeveer rond de 50 euro per jaar.

Als eigenaar van een eigen bedrijf komen hierna de zoals de omzetbelasting die je elk kwartaal moet worden afdragen en de inkomstenbelasting die aan het eind van het jaar berekend wordt over de winst/verlies rekening. Bij de inschrijving bij de Kamer van Koophandel zal de adviseur dit met je doornemen. Tevens organiseert de kvk regelmatig seminars voor meer informatie.

Lees meer over de voordelen en nadelen zijn voor het inschrijven bij de Kamer van Koophandel en het feit dat je eenmanszaak in het handelsregister wordt opgenomen.