menu

Online boekhouden eenmanszaak

Wil je online boekhouden met je eenmanszaak? Dat kan! Dankzij heldere beheeromgevingen, die automatisch worden bijgewerkt en gericht zijn op ondernemers, in plaats van op de boekhouder, kun jij dat ook voor jouw boekhouding. Via het internet kun jij vandaag nog de boekhouding van je eenmanszaak online regelen!

e-Boekhouden.nl - MKB - 15 maanden gratis! (Best getest)

★ ★ ★ ★ ★ (870)

Actie: Nu 15 maanden geheel gratis en vrijblijvend voor startende MKB'ers. Een compleet én eenvoudig online boekhoudpakket. Geen boekhoudkennis nodig om te starten met e-Boekhouden.nl. Vraag nu uw gratis account aan!
Proefperiode  Contact  Prijzen 

Gratis
 • #1 Boekhoudsoftware
 • Belastingdienst erkend
 • Helpdesk, Cursus & App
Bekijk de website

Exact - Nr. 1 Boekhoudpakket voor MKB

★ ★ ★ ☆ ☆ (2086)

Het boekhoudpakket dat door de meeste MKB'ers wordt gebruikt. Want onze software neemt jou administratieve werk uit handen en dan hou jij meer tijd over voor ondernemen.
Proefperiode  Contact  Prijzen 

€ 39,00 per maand
 • No-hands accounting
 • Snelle bankkoppeling
 • 30 dagen op proef
Bekijk de website

Unit4 Bedrijfssoftware - Het meest complete boekhoudpakket

★ ★ ★ ☆ ☆ (50)

Het meest complete boekhoudpakket voor het MKB! Inclusief digitale assistent. Je administratie altijd op orde. Ervaar het zelf 30 dagen gratis met de handige opstartservice.
Proefperiode  Contact  Prijzen 

€ 39,00 per maand
 • Eenvoudig samenwerken
 • > 35 jaar ervaring
 • Digitale assistent
Bekijk de website

Twinfield - maakt professioneel boekhouden persoonlijk

Al jarenlang is Twinfield dé keuze van accountants en boekhoudprofessionals. Twinfield onderscheidt zich door rijke functionaliteit, events, gebruikersdagen, persoonlijk contact en 300+ koppelpartners. Ervaar het zelf vanaf 0,-.
Proefperiode  Contact  Prijzen 

Vanaf € 0,00
 • Uitgebreid
 • Professioneel
 • Slim samenwerken
Bekijk de website

Ficsus.nl

Alles in 1 software voor de Zzp'er! Boekhouden, factureren, uren- en rittenregistratie. Direct starten zonder boekhoudkennis. Maak een gratis account aan!
Proefperiode  Contact  Prijzen 

Gratis
 • Gratis en vrijblijvend
 • Gratis helpdesk
 • Belastingdienst-Link
Bekijk de website

MoneyMonk

★ ★ ★ ★ ★ (206)

Online boekhouden voor Starters, ZZP'ers & MKB'ers! Boekhouden in begrijpelijke taal en zonder gedoe! All-in-one: Facturatie, Bankkoppeling & Btw-aangifte, inclusief iOS en Android App! Probeer MoneyMonk Gratis!
Proefperiode  Contact  Prijzen 

€ 10,00 per maand
 • 4x als beste getest
 • iOS & Android App
 • Telefonische Helpdesk
Bekijk de website

Rompslomp.nl

★ ★ ★ ★ ★ (61)

Rompslomp.nl is hét complete boekhoudpakket voor je ZZP boekhouding - Super makkelijk in gebruik - Bespaar veel tijd met het bijhouden je boekhouding - Maak nu gratis je Rompslomp account aan en probeer het zelf!
Proefperiode  Contact  Prijzen 

Vanaf € 5,00
 • 100% voor ZZP'ers
 • Makkelijk & Compleet
 • Start GRATIS
Bekijk de website

Online boekhouden met een eenmanszaak

Online boekhouden is heel eenvoudig, ook voor ondernemers zonder verstand van fiscale zaken. Om online te boekhouden dien je eerst een online boekhoudprogramma uit te kiezen. Hier zijn verschillende aanbieders voor. Sommige namen zijn heel bekend, anderen juist minder. In bovenstaande overzicht enkele aanbieders van online boekhoudsoftware die zich sterk richten op ondernemers met een eenmanszaak.

Ook jij kunt online boekhouden!

Online boekhouden
Online boekhouden met een eenmanszaak

Vroeger was de boekhouding van een kleine eenmanszaak nog een hele klus door jargon of veranderende belastingregels. Met de opkomst van het online boekhouden is dat wel veranderd. Tegenwoordig is het verwerken van de administratie vrij eenvoudig. Zeker bij nieuwe ondernemers zullen de eerste maanden goed te overzien zijn.

Natuurlijk, bij een complexe organisatie met buitenlandse klanten, afschrijvingen, salaris- en/of ledenadministratie komt er nog heel wat bij kijken. In dat geval is het altijd beter om een boekhouder in te schakelen, al is het maar voor advies. Maar voor de meeste eenmanszaken is dat niet het geval. Die hebben maximaal enkele inkomende en uitgaande facturen of rekeningen per week. Het bijhouden van dit soort journaalposten klinkt misschien vreemd, maar kun je prima zelf. Online boekhouden is helemaal niet zo moeilijk. Als je er wekelijks even een uurtje de tijd voor neemt kan het zelfs best leuk gaan worden.

Voordelen van online boekhouden

 • Altijd en overal beschikbaar
 • Software altijd up-to-date
 • Geen aanschafkosten
 • Makkelijk taken verdelen met boekhouder
 • Makkelijk en veilig deelbaar met collega

Keuze maken voor de online boekhouding

Welke keuze je ook maakt voor jouw online boekhouding, wij staan achter jouw keuze. Wel raden we altijd aan om op zijn minst bij twee of meer partijen een account aan te maken. Op deze manier kun je ontdekken of online het systeem aansluit bij wat je van de administratiesoftware verwacht. Van de buitenkant is het lastig te zien, maar de online boekhoudpakketten verschillen op sommige punten erg sterk van elkaar.

Zoals in het overzicht hierboven duidelijk is te zien, lopen de online boekhoudtarieven soms sterk uiteen. Zeker bij de start van je bedrijf lijkt het logisch om hier niet direct veel geld aan uit te geven. Veel eenmanszaak-ondernemers gaan online boekhouden via een goedkopere aanbieder. Toch is dat niet altijd de meest voordelige keuze. Als deze boekhoudsoftware voor jou wat lastig te begrijpen is, zit je al snel wekelijks wat extra uren aan je administratie.

Ook komen er dan snel kosten van een boekhouder om de hoek kijken. Terwijl een eenvoudig systeem – dat wat verder is ontwikkeld en sommige vragen van ondernemers goed in Jip & Janneke-taal kan uitleggen, en al veel zaken automatisch invult aan de hand van enkele simpele vragen – ervoor kan zorgen dat je vrij lang zelf online de boekhouding van je eenmanszaak kunt bijhouden.

Alleen online boekhouden, of inclusief facturatie?

Een ander belangrijke keuze is of je alleen online wilt boekhouden, of ook online facturatie software zoekt. Het maken van de facturen is natuurlijk helemaal niet zoveel werk. Veel ondernemers kiezen er in eerste instantie voor om de facturen gewoon met Word en/of Excel te maken. Dat kan natuurlijk ook prima. Zeker als het aantal beperkt is, lijkt dit logisch. Toch kan het handig zijn als je boekhoudprogramma ook de facturen kan maken.

Om te beginnen weet je dan zeker dat al je facturen belastingtechnisch in orde zijn. Het factuurnummer is dan bijvoorbeeld automatisch. Ook de verwerking is dan meestal makkelijker. Zo zijn er vaak extra functies bij het online boekhouden, die aangeven welk bedrag aan facturen nog openstaat, welke facturen de betalingstermijn hebben overschreden, of kun je het maken van facturen soms automatiseren. Bijvoorbeeld voor klanten de maandelijks gefactureerd moeten worden.

In de meeste gevallen zijn de kosten niet eens zoveel hoger dan bij alleen het pure online boekhouden. Soms is de software daardoor wel wat uitgebreider opgezet. Dat maakt dat het iets meer tijd kost om het bij de start allemaal onder de knie te krijgen. Wij raden meestal aan om de combinatie te kiezen. Op de lange duur zul je zien dat je daarmee jezelf veel tijd en fouten kunt besparen.

Zelf de boekhouding regelen of uitbesteden?

Zelf online boekhouden of het uitbesteden?Online boekhouden kan voor veel ondernemers een uitkomst bieden. De kosten van deze internetoplossingen zijn in veel gevallen goedkoper dan alles uitbesteden. Dat wil echter niet zeggen dat elke ondernemer het maar zelf moet regelen. Als jij geen kaas hebt gegeten van fiscale regelgeving of niet zo sterk bent met cijfers moet je het niet doen. Dan is het beter om je financiële administratie uit te besteden aan een boekhouder. Het bovenstaande overzicht is dus niet bedoeld om elke ondernemer maar zelf te laten boekhouden. Meer om duidelijk te maken dat dit alternatief bestaat en wint aan populariteit. De boekhoudsoftware wordt daarvoor steeds meer geschikt.

Disclaimer

Het bovenstaande overzicht toont een geselecteerd aanbod van verschillende aanbieders van online boekhoudsoftware die wij zelf durven aan te raden. Dat garandeert uiteraard niet dat dit per definitie in alle gevallen de beste aanbieders zijn. Er zullen buiten dit rijtje vast goede aanbieders zijn die wij nog niet kennen. Daarnaast zijn voorkeuren natuurlijk subjectief. Dat wat wij misschien omslachtige en complexe software vinden, is voor jou misschien logisch en een peulenschil. Het bovenstaande overzicht is vooral bedoeld om je te inspireren, en niet om je te limiteren. Wij hopen dat het je helpt om een goede keuze te laten maken, maar het kan zeker geen kwaad hiernaast zelf ook nog wat onderzoek te doen. Op het internet zijn ongetwijfeld ook andere aanbieders van online boekhoudsoftware te vinden.

Zelf een oplossing voor online boekhouden toevoegen?

Ben je zelf een (nieuwe) aanbieder en wil je graag in ons overzicht van oplossingen voor het online boekhouden worden opgenomen? Neem dan contact met ons op. Het overzicht wordt periodiek, minimaal eens per maand, bijgewerkt. Indien jij een goed aanbod voor ondernemers met een eenmanszaak kan bieden, kan jij dus volgende maand al in dit overzicht te vinden zijn!