menu
e-boekhouden

Stop met campagnes, start met conversaties: 10 redenen voor gebruik social media

Over de inzet van Social Media is al zoveel gezegd, maar wat moet je daar als ondernemer nu mee? In dit artikel lees je 10 redenen waarom ook jij, Social Media moet inzetten!
Ik zeg “moet” met enige weerzin, maar lees vooral verder waarom!

Voordat we met de Top 10 beginnen, eerst een verklaring van wat Social Media nu is. Veelal lees je een definitie in de trant van:”een verzamelwoord voor activiteiten die, technologie, sociale interactie en constructie van woorden, plaatjes, video en audio integreren.” Simpeler gezegd: “social media is niets anders dan de miljoenen conversaties die mensen overal ter wereld met elkaar hebben, 24/7!”.

Zonder verder oponthoud de 10 redenen om Social Media in te zetten!

 1. Social Media is dé nr.1 online activiteit!
  We “farmvillen” op Facebook, linken op LinkedIn en twitteren ons suf op Twitter.
  Volgens Nielsen*, zijn we hier nóg meer mee bezig dan met porno en e-mailen!
 2. Omdat 2/3 van de “Internet bevolking”, op sociale media actief is!
  Volgens Nielsen* hebben we het dan over ruim 880 miljoen mensen wereldwijd. Grote kans dat uw doelgroep zich dus ook hier bevindt!
 3. Het gebruik van social media groeit 3x zo snel vergeleken met
  algemeen internet gebruik!

  Tegenwoordig “updaten” we altijd en overal: in de trein, op het werk en thuis op de bank: We laten iedereen weten wat we met wie aan het doen zijn en waar!
 4. Kopers kiezen via het internet!
  “Geef een recensie voor dit restaurant!” en “Wat vinden jullie van de nieuwe iPad?”. Zomaar wat kreten die je tegenkomt op het sociale web. Tegenwoordig is het internet de meest gebruikte bron om consumenten te helpen een koopbeslissing te nemen.
 5. Miljoenen mensen creëren hun eigen content op het sociale web!
  Uw competitie zit waarschijnlijk al op Facebook, Hyves, Youtube, enzovoorts… en uw klanten zitten er al een hele lange tijd!“If your business isn’t putting itself out there…It ought to be” – Business Week*
 6. Omdat de volgende 3 biljoen consumenten het internet via de mobiel bereiken!
  Volgens Marketingfacts* is het mobiele internet gebruik, alleen al in Nederland ,met ruim 50% gestegen ten opzichte van oktober vorig jaar!
 7. Facebook is het operating system van het web!
  Als Facebook een land zou zijn, dan is het groter dan de VS: met een half miljoen nieuwe gebruikers per dag en meer dan een biljoen links, nieuwsberichten, blog posts en foto’s die elke week met elkaar worden gedeeld!
 8. Omdat Twitter 1 biljoen gebruikers denkt te hebben tegen 2012!
  Als dat gebeurt, vormt Twitter het kloppende “communicatie-hart” van de wereld.
 9. Omdat “One way” marketing niet meer werkt!
  Mensen bestoken met ongewenste reclame, heeft dat nog wel zin? Gaat het uiteindelijk niet om de gebruikerservaring met je product of dienst? Mensen delen hun ervaringen op het sociale web. Zorg der dus voor dat uw product of dienst hier op een positieve manier tussen komt!
 10. Best of all: social media is gratis!

Reacties