menu

Tools

Er zijn steeds meer ‘tools’ beschikbaar voor ondernemers, veelal op internet. Vaak zijn er voor taken zowel gratis als betaalde alternatieven. We proberen een zo uitgebereid overzicht te geven van de tools die het leven van een ondernemer makkelijk maken. Lees ook zeker dit artikel over gratis diensten voor ondernemers door, een overizcht van van de beste gratis online tools waar je zeker wat aan hebt!

Factuur maken

Zeer belangrijk bij een eigen bedrijf is het versturen van correcte facturen. Misschien besteed je het wel uit aan een boekhouder, maar als je het zelf doet, of van plan bent zelf te doen, lees dan
hier over de verplichtingen bij het opstellen van een factuur en de beste voorbeeld facturen en programma’s.

Urenregistratie

Om te bewijzen aan de belastingdienst dat je voldoet aan het urencriterium is het van groot belang om een een urenregistratie bij te houden, hierin administreer je alle uren die je werkt voor het bedrijf. Ook handig natuurlijk als je uren moet verklaren aan klanten. Hier hebben we een aantal urenregistratie programma’s op een rij gezet.

Kilometer registratie

Wanneer je in een auto van de zaak rijdt en niet de bijtelling prive gebruik wilt betalen, moet je aan de belastingdienst bewijzen dat je minder dan 500 kilometer per jaar rijdt in de auto. Dit doe je met een rittenregistratie, deze moet voldoen aan een behoorlijk aantal eisen. Een voorbeeld van een geschikt kilometer registratie formulier vind je hier.

Juridische documenten maken

Er is altijd een risico dat iemand zijn afspraken niet nakomt. Terwijl het maken van een contract niet veel tijd hoeft te kosten, kan het overslaan van deze belangrijke stap aanzienlijke gevolgen hebben. Zorg voor schriftelijk vastlegging van afspraken. Hier kun je ze eenvoudig zelf maken.