menu
e-boekhouden

Waarom je een flexibele kantoorruimte moet huren

Er zijn veel redenen te benoemen waarom je een flexibele kantoorruimte zou moeten huren. Maar wat houdt een flexibele werkplek eigenlijk in?

Kantoorruimte aanpassen aan je onderneming en niet andersom!

Bij een flexibele kantoorruimte heb je de mogelijkheid om je huisvestingskosten op orde te houden wanneer er wijzigingen binnen je organisatie worden doorgevoerd. We hebben het dan over twee belangrijke wijzigingen, namelijk: groei en krimp.

Groei

Wanneer er vanuit de markt meer vraag naar je producten of diensten komt is het in veel gevallen noodzakelijk om extra personeel aan te nemen. Op dat moment heb je dus extra ruimte nodig om het personeel een werkplek te bieden. Wanneer dit niet mogelijk is dan beperkt dit de groei van je onderneming.

Krimp

Wanneer er minder vraag naar je producten en/of diensten is dan zal je moeten snijden in de kosten. Vaak moet er daarom noodgedwongen personeel ontslagen worden. Wanneer je op dat moment niet “downsizen” met je kantoorruimte houdt je overbodige ruimte over waar wel betaald voor moet worden. Je krijgt dan te maken met leegstand.

Deze wijzigingen op elk moment kunnen doorvoeren

Let op: een huisvestingsconcept dat echt flexibel is stelt je in staat om de kantoorruimte op elk gewenst moment te switchen naar een kleinere of grotere kantoorruimte.
Naast flexibiliteit van de kantoorruimte is het ook belangrijk om de juiste locatie te vinden.

Flexplekken

Een overzicht van flexplekken in Nederland vind je hier.